Camping i Malmköping backade med 200 000 besökare då Gästnätterna minskade– Mellan maj och augusti gick Malmköpings bad & camping back med 200 000 kronor jämfört med föregående år, meddelar Jack Rydberg, ägaren av anläggningen. Statistik från Statistiska centralbyrån (SCB), som sammanställats av branschorganisationen Visita, visar att särskilt antalet svenska besökare minskade med totalt tio procent jämfört med 2022 i hela landet.

Jack Rydberg berättar att antalet besökare vid campingen vanligtvis är cirka 500 personer på en vanlig sommardag. Under denna sommar var dock endast mellan fem och tio personer där per dag för att bada.

Trots att gästnätterna och intäkterna minskade, är Jack Rydberg optimistisk inför framtiden. Det var bara andra gången på 20 år som campinganläggningen gick back. Han tror att campandet kommer att fortsätta, och att både husvagnar och husbilar fortfarande säljer bra.

I videon berättar Jack Rydberg om de åtgärder han vidtagit för att minska kostnaderna och vad som låg bakom nedgången i besökare under sommaren.