Droger används av ryska soldater i skyttegravarnaEn rysk soldat i Ukraina berättar att det är som i Las Vegas vid fronten, där droger levereras med specialbud. Enligt rapporter använder sig ryska soldater av den syntetiska drogen ”salt” i skyttegravarna, som levereras direkt till fronten. Det uppskattas att en av tio ryska soldater använder droger, varav det främst handlar om ”salt”, amfetamin, mefedron och marijuana. Priset för drogerna är högt och tre doser av ”salt” kostar motsvarande cirka 1 700 kronor. Det påstås att även ukrainska soldater tar droger. En expert menar att droger i krig är ett symptom på att soldater inte mår bra och kan göra dem mer aggressiva. Dock påstås det vara få identifierade drogproblem bland svenska soldater som är stationerade internationellt. I historien har droger som opium och amfetamin också använts som vapen i krig.