Fler utvisningar till Afghanistan – så planerar Polisen att genomföra detSvensk polis planerar att använda ett svartlistat afghanskt flygbolag för att utvisa brottsdömda personer till Kabul. Just nu är det omöjligt att utvisa brottslingar till Afghanistan på grund av att det saknas diplomatiska förbindelser med landet. Dock tror polisen att de kan lösa problemet genom att använda flygbolaget Kam Air, som tidigare har varit svartlistat av både EU och USA på grund av bristande säkerhetsstandard och misstankar om narkotikasmuggling. Polisen har gjort en riskbedömning och anser att det är tillräckligt säkert att använda sig av flygbolaget. Resan förväntas genomföras inom kort och ett fåtal personer har hittills tackat ja till att resa tillbaka till Afghanistan. Polismyndigheten anser att varje fall är viktigt med tanke på att de personer som utvisas är brottslingar.