FN-chefen kräver omedelbar vapenvila i GazaCheferna för FN:s olika organisationer, inklusive Unicef, Världslivsmedelsprogrammet (WFP) och Världshälsoorganisationen (WHO), har gemensamt uttryckt sin oro över situationen i det pågående kriget mellan Israel och Hamas. De kräver en omedelbar humanitär vapenvila och uttrycker sin chock och förskräckelse över de dödade och lidande som konflikten har orsakat. I uttalandet framhåller de även det höga antalet dödade på båda sidor och uppmanar Hamas att släppa gisslantagna personer och båda parter att respektera internationell rätt. Cheferna betonar även vikten av att distribuera mat, vatten, medicin och bränsle till den drabbade befolkningen. De avslutar uttalandet med att kräva att konflikten får ett slut och att en omedelbar humanitär vapenvila uppnås.