Fredspristagaren Mohammadi inleder hungerstrejkDen iranska människorättsaktivisten Narges Mohammadi, som nyligen tilldelades Nobels fredspris, har startat en hungerstrejk i Evinfängelset i Iran. Hennes familj meddelar att hon protesterar mot bristen på sjukhusvård och tvånget på kvinnor att bära hijab i Iran. Mohammadi lider av hjärt- och lungproblem, vilket kan vara farligt för hennes liv. Fängelset har vägrat att skicka henne till sjukhus utan huvudduk. Mohammadis familj skyller Irans regering för hennes situation och säger att de har vägrat ge henne den medicinska hjälp hon behöver. Berit Reiss-Andersen, ordförande för Nobelkommittén, uttrycker sin oro för Mohammadi och kritiserar det osolidariska kravet på kvinnliga fångar att bära hijab för att få sjukvård. Narges Mohammadi har kämpat länge för kvinnors rättigheter i Iran och har gripits, dömts till fängelse och utsatts för piskningar.