Hovrättens dom upphävs efter att Aida mördades i sin sängHovrätten har fastställt tingsrättens dom för mordet på Aida i Kristianstad förra året. Hennes sambo, Taylan Ceylan, dömdes till 17 års fängelse för att ha plågat henne till döds. Aida hittades död i ett studentrum och Ceylan cyklade till polisen och anmälde sig själv efter mordet. Han har hävdat att han var i en drogutlöst psykos och inte medveten om sina handlingar. Tingsrätten ansåg att det var en förmildrande omständighet, men samtidigt påpekade de att Ceylan hade utövat dödligt våld mot Aida med stor brutalitet och hänsynslöshet. Hovrätten delar tingsrättens uppfattning och bekräftar domen. Det finns inga konkreta uppgifter om vad som ledde fram till mordet, men utredningen visar att Aida plågades under flera timmar innan hon dog av syrebrist. Familjen beskriver Aida som en varmheartad person som älskade djur och inte dömde andra människor. Aftonbladet har genom sin granskning av dödade kvinnor visat att det vanligaste stället där kvinnor mördas är i hemmet, oftast i sovrummet där de borde känna sig tryggast.