Mordet i Jordbro – Chatten avslöjar de misstänktas ångestEnligt Aftonbladet har man tagit del av chattmeddelanden som visar kaoset när de misstänkta försökte fly från polisen efter det misstänkta beställningsmordet i Jordbro i slutet av september. Chatten visar att skytten försökte ge instruktioner till sina medhjälpare och att situationen urartade snabbt. Polisen har ännu inte identifierat alla personer som deltog i konversationen. Efter skotten kraschade flyktbilen in i ett radhus. Några timmar senare kunde tre personer gripas, varav en misstänks för mord och de andra två för medhjälp till mordet. Den häktade 22-åringen har tidigare kopplingar till nazistiska NMR och är tidigare dömd för flera brott. I det kraschade fordonet hittade polisen ett automatvapen och en mobiltelefon som misstänks tillhöra skytten. Förundersökningen leds av åklagare Åsa Walter och de gripna personerna förnekar anklagelserna. Polisen misstänker att mordet beordrades av Foxtrot-ledaren Rawa Majid, men det är ännu oklart vem som var den tilltänkta måltavlan.