Omarbetad titel: Svedahl och Jarl möts i privata samtal efter budgetbeslutets uppskjutning i NorrköpingOsämjan i kommunens styre blev känd för allmänheten i fredags när Liberalerna meddelade att det råder brist på ömsesidigt förtroende mellan M:s gruppledare Sophia Jarl och partiet. Liberalerna och deras gruppledare Reidar Svedahl valde också att lämna samarbetet med Borgerlig samverkan på grund av detta.

En enighet råder dock mellan styret och oppositionen när det gäller att bordlägga budgetbeslutet. En majoritet stöder inte den nuvarande budgeten, vilket har lett till att styret har tappat kontrollen, enligt oppositionsrådet Olle Vikmång (S).

En del av den politiska splittringen handlar om att Sophia Jarl, som är ordförande för kommunstyrelsen, saknar förtroende för Liberalernas gruppledare Reidar Svedahl. Efter dagens möte mellan kommunstyrelsen träffades de båda på tu man hand på en restaurang i närheten. Efter en stund lämnade de via en bakväg, och endast Reidar Svedahl svarade på frågor om mötet.

Mer information om detta kan höras i klippet ovan.