Titelförslag: ”Stora problem framhävda i hemligt brev med krav till Putin”Spionerna i Putins hemliga brev till presidenten klagar över de problem som kriget med Ukraina har orsakat. Efter att Putin skickade trupper till Ukraina den 24 februari 2022, utvisades 698 ryska diplomater från EU-länder. Enligt den oberoende ryska tidningen Insider var hälften av de utvisade högt uppsatta tjänstemän inom underrättelse- och säkerhetstjänster, det vill säga spioner. I brevet beskriver spionerna de svårigheter de nu upplever i Ryssland, inklusive problem att hitta bostäder och skolor för sina barn. Många av fruarna till tjänstemännen har hög utbildning men har haft svårt att hitta anständiga jobb och inkomster. En av spionerna blev till och med rådd att börja som pizzabud för att tjäna pengar. De är också upprörda över bilden som målats upp i väst om de ryska underrättelsetjänsternas inkompetens och oförmåga. De hävdar att de innan kriget gav viktig information till Kreml om Ukrainas militära kapacitet. Spionerna betonar att de inte klagar, utan bara vill ha rättvisa.