Trump leder över Biden i nyckelstater enligt opinionsmätningEnligt undersökningar från Siena College gjorda på uppdrag av New York Times, finns det missnöje med den sittande demokratiske presidentens hantering av USA:s ekonomi samt oro för hans höga ålder, då Biden fyller 81 senare i november, vilket ligger bakom Bidens bristande popularitet. Trump, 77 år gammal, som favoriseras att vinna det republikanska partiets nomineringsprocess, leder i Arizona, Georgia, Michigan, Nevada samt Pennsylvania. Biden, som ännu inte har någon utmanare som demokratisk presidentkandidat, leder dock i Wisconsin. Enligt Reuters leder Trump i genomsnitt med 48 till 44 procent i de sex nyckelstaterna. De så kallade ”Swing states” har tidigare spelat en avgörande roll i jämna presidentval. I valet 2020 besegrade Biden Trump i samtliga sex av dessa och vann därmed presidentposten.