Tv-bolag i kris ställer in serier – premiären av ”Ronja Rövardotter” försenasTv- och strömningsbolaget Viaplay meddelade tidigare i år att man genomför en översyn av hela sin verksamhet. Den traditionellt sett lönsamma företaget har stött på ekonomiska utmaningar och har tvingats vidta åtgärder för att möta dessa.

För att säkra finansiering för framtiden har Viaplay nyligen skjutit upp sin kvartalsrapport för att slutföra förhandlingar. Förutom en minskning av personalen påverkas även flera dramaserier som var tänkta att ha premiär hösten 2023.

Susanne Nylén, presschef på Viaplay, bekräftade att företaget kommer att minska frekvensen av egna dramapremiärer på grund av de ekonomiska utmaningarna.

Bland de dramaserier som har blivit uppskjutna finns andra säsongen av ”Threesome” och ”Ronja Rövardotter” med Pernilla August och Johan Ulveson i huvudrollerna. Det är ännu oklart när eller om dessa serier kommer att visas.

Enligt Nylén undersöks alla titlar för kommande premiärer och inga beslut har ännu fattats angående de övriga planerade serierna.

Hittills har endast säsong 2 av ”Strandhotellet” och ”Börje” med Valter Skarsgård i huvudrollen som Börje Salming sänts under hösten. Alla övriga premiärer har blivit uppskjutna tills vidare.

Viaplay står inför utmaningar på grund av sina ekonomiska förhållanden, men företaget arbetar aktivt med att hitta lösningar och se över sin verksamhet inför framtiden.