Äntligen är det premiär för podden om Johan, den försvunne mannen från Sundsvall, enligt hans mammaFörsvinnandet av Johan Asplund är en av Sveriges mest uppmärksammade försvinnanden. Trots att det har gått nästan 40 år är frågorna om vad som hände med Johan den där morgonen den 7 november 1980 fortfarande olösta. Det har varit omfattande mediarapportering om fallet genom åren, men fokus har i största delen legat på de rättsliga processerna kring försvinnandet. Det som gör fallet unikt är att två personer först fälldes i domstol för att ha legat bakom Johans försvinnande, men sedan friades.

Johans föräldrar, Anna-Clara och Björn Asplund, har länge velat dokumentera Johans liv och vem han var. De vill inte att Johan ska bli bortglömd och vill hålla hans minne och försvinnande vid liv. Författaren Camilla Läckberg står bakom en ny podcast kallad ”Pojken som aldrig kom hem” som består av fyra timslånga avsnitt och där hon även agerar som berättarröst. I podden ingår intervjuer med Anna-Clara och Björn Asplund som är gjorda på plats i Bosvedjan i Sundsvall där de bodde vid tiden för försvinnandet. Dessa intervjuer utgör grunden i podden. Kriminologiprofessorn Leif GW Persson medverkar också i podden och har följt fallet under många år.