Apokalyptisk komet på väg mot jordenEnligt experter är en enorm komet på väg mot jorden och den kallas för ”djävulskomet” på grund av dess likhet med två horn. Den har även fått öknamnet ”Millennium Falcon” efter ett rymdskepp i filmen ”Stjärnornas krig”. Trots dess skrämmande utseende tror forskare att den inte kommer att krocka med jorden, men den kommer att passera så nära att den kan siktas med blotta ögat i början av nästa håll. Kometens gas- och dammsvansar liknar horn och är resultatet av ovanliga utbrott på kometen. Den är känd som ”12P/Pons-Brooks” och har en aktiv isvulkan på sin yta. Kometen är en återkommande himlafenomen som först upptäcktes 1812 och har en storlek som är lika med två Mount Everest. Enligt ”The British Astronomical Association” är den en av ett 20-tal kometer med en aktiv isvulkan.