Båda lagen misslyckas att säkra allsvenskt kontrakt i ångestmatchen IFK Göteborg-AIK och slutar oavgjort.Efter en påfrestande säsong hade AIK chansen att säkra sin plats i Allsvenskan 2024. Men i bortamatchen mot IFK Göteborg, som också har kämpat med en kris denna säsong, hamnade AIK i underläge efter knappt en halvtimmes spel. Sebastian Ohlsson slog in bollen från högerkanten och efter att ha träffat på AIK-försvararen Sotirios Papagiannopoulos gick bollen i mål – IFK Göteborg ledde med 1-0.

Även om AIK var det dominerande laget under stora delar av matchen, lyckades de kvittera efter 67 minuter. Under en rörig situation fick 18-åriga Taha Ayari tag i bollen och skickade den upp i nättaket – hans första mål i Allsvenskan. Matchen slutade 1-1, vilket innebär att båda lagen tvingas spela den sista omgången med viss ångest.

AIK är dock nära att säkra sitt kontrakt. De har tre poäng ner till Brommapojkarna på kvalplats och en målskillnad som är åtta mål bättre. Taha Ayari säger till Discovery +: ”Det har varit en jobbig säsong. AIK är ett topplag i Allsvenskan och vi ska inte åka ner. Nu är jobbet klart och vi är klara.”

IFK Göteborg har en poäng och nio mål bättre målskillnad än Brommapojkarna. I den sista omgången möter AIK seriefemman Värnamo på hemmaplan, medan Göteborg spelar borta mot jumbon Varberg som redan är klart för nedflyttning. IFK Göteborgs Oscar Wendt säger till SVT Sport: ”Besvikelsen är stor naturligtvis då vi spelar på hemmaplan. Stödet är som alltid fantastiskt och vi vill utnyttja det på hemmaplan. Tyvärr lyckades vi inte med det idag, men en poäng är bättre än ingen. Vi är besvikna, men vi måste ladda om och åka till Varberg och göra klart det där. Vi har fortfarande chansen att göra det på egen hand och vi har allt i våra händer, det är det viktigaste.”

Brommapojkarna möter Allsvenskans tredjeplacerade Häcken.