Eldupphör endast möjligt om gisslan släpps: NetanyahuIsraels premiärminister Benjamin Netanyahu säger att ett eldupphör i Gaza inte kan bli aktuellt förrän Hamas, som är terrorstämplade, släpper gisslan. Han uttalade detta i en intervju med den amerikanska nyhetskanalen ABC News.

Netanyahu förklarar att det inte kommer att bli något generellt eldupphör i Gaza utan att få frisläppning av israeliska gisslan. Han tillade att Israel kan tillåta korta pauser för humanitära ändamål eller för att frisläppa enskilda gisslan.

Dock tror han inte på ett allmänt eldupphör och betonar att det militära trycket är det enda som fungerar på Hamas. Han säger att Israel kommer att fortsätta att ha det övergripande säkerhetsansvaret i Gaza under en obestämd tid eftersom de har sett utbrott av Hamasterror när de inte har detta ansvar.