Moderaternas partiledare Kristersson kräver en nolltolerans mot antisemitismUppdaterad 15.02 | Publicerad 14.50

Statsminister Ulf Kristersson (M) uttrycker stor oro över den ökande antisemitismen i Sverige. Han fördömer de aktioner och demonstrationer till stöd för palestinier där hyllningar till terroristorganisationen Hamas har hörts. Kristersson påpekar att det är fullständigt oacceptabelt att sprida hatiska och antisemitiska budskap mot judar i Sverige.

Regeringen kommer att ta krafttag mot hat, hot och terrorromantik och arbeta för att den judiska minoritetens rättigheter ska respekteras. Det kan bland annat innebära ekonomiskt stöd för att höja säkerheten kring judiska organisationer och informationsinsatser i skolorna.

Kristersson uppmanar även muslimska ledare att tydligt fördöma antisemitiska budskap och inte acceptera att personer blandar ihop LVU-kampanjer med antisemitism. Han betonar att det krävs ledarskap inom olika muslimska organisationer för att säkerställa att majoritetens röster hörs och att sådana budskap inte accepteras.