Nytt avsnitt av podcasten ”Gängen” på PodMeNytt avsnitt av podcasten ”Gängen” idag

Det senaste avsnittet av podcasten ”Gängen” fokuserar på det kriminella nätverket G15 i stadsdelen Sätra i Gävle. G15, även känd som ”barngänget”, har blivit en ledande aktör inom stadens undre värld och har kontroll över delar av narkotikamarknaden.

Nätverken ”de röda” och ”de blå” har varit inblandade i konflikter i Gävle under de senaste tre åren, vilket har lett till ökad grov brottslighet och flera mord. Dessa strider har splittrat de kriminella grupperna i staden, och polisen har identifierat flera mindre grupperingar som G10, G15, G20, G25 och G30.

I det senaste avsnittet av podcasten diskuteras en brutal misshandel begången av G15-medlemmar, vilket ledde till gripanden och domar för grovt våld. Dessutom har mord och skjutningar i staden kopplats till G15, och flera personer med anknytningar till nätverket har fängslats.

Polisens underrättelsechef Jale Poljarevius och kriminalreportern Stina Dahle medverkar i avsnittet för att ge insikter och perspektiv på G15 och dess aktiviteter i Gävle.

Avsnittet ger även en inblick i hur G15 har lyckats etablera sig som en stark kraft inom stadens kriminella värld genom sin hänsynslöshet och villighet att begå grova brott.