Över 30 000 antika myntItaliens kulturdepartement meddelade nyligen att tiotusentals bronsmynt har hittats utanför Sardiniens kust i Italien. Mynten kan dateras till 300-talet och uppskattas vara mellan 30 000 och 50 000 stycken, baserat på deras vikt. Fyndet gjordes av en dykare som såg något metalliskt under ytan och rapporterade det till myndigheterna.

Enligt kulturdepartementet är alla mynten i mycket gott bevarat skick, vilket är ovanligt. Detta kan tyda på att det finns rester av ett skeppsvrak i närheten av platsen där mynten hittades. Fyndet anses vara av betydelse för att förstå den historiska och arkeologiska kontexten på Sardinien under den aktuella tidsperioden.

Bilderna visar några av mynten som hittades i närheten av kusten. Fotot är taget av Italiens Kulturdepartement via AP/TT.