Polisen förhindrade mord ombord på tågMisstänkta för inblandning i mordkommandon häktade

En insats av polisen har lett till att flera personer har gripits och misstänks för att ha planerat olika våldsdåd under helgen. Mordkommandon ska ha stoppats av polisen, där en av de inblandade var en 14-åring som visade upp ett vapen på ett X2000-tåg och delade det på sociala medier. En kvinna, kopplad till Foxtrotnätverket, har också gripits och misstänks för att ha betalat hotellrum och resor åt barnen.

De gripna är män i 20-årsåldern som enligt Aftonbladets uppgifter hade rest till Stockholm från andra delar av Sverige med planer att mörda en person i det kriminella nätverket Zorba i Upplands Väsby. Efter att en person fick en dålig känsla och larmade polisen uppstod tumult vid platsen där gripandena gjordes.

På tisdagen meddelade Åklagarmyndigheten att tre män och en kvinna har häktats, misstänkta för grovt vapenbrott. De häktade är en 18-åring, en 19-åring, en 20-åring samt en 30-åring, varav flera av dem tidigare haft brottsliga register. Samtidigt som insatsen pågick hittades två 14-åriga pojkar på ett hotell utanför Stockholm. I deras rum hittade polisen ett automatvapen och flera pistoler, och en av pojkarna hade poserat med en pistol på sociala medier.

Det har också framkommit att en kvinna från Gävle med kopplingar till Foxtrotnätverket har anhållits, misstänkt för att ha betalat hotellrum och resor åt pojkarna. Åklagare i fallet tror att händelsen har en gängkriminell koppling, men mer detaljer kan inte avslöjas för tillfället.