Sommarträningen förstörd efter cykelkrasch – drabbades av hjärnskakningSkidskytten Tilda Johansson hade en lyckad säsong förra året då hon vann den totala IBU-cupen som är en underkategori till världscupen. Inför denna säsong hade hon förhoppningar om att kunna konkurrera på allvar i världscupen, men en olycka under försäsongen har satt käppar i hjulet för henne. På ett träningsläger på Mallorca i maj kraschade Tilda med cykeln och drabbades av en hjärnskakning.

Efter olyckan fick Tilda ta en paus från träningen i flera veckor. När hon återigen kunde börja träna blev det i små doser och mestadels på cykel inomhus.

”Jag kunde bara träna i cirka 15-30 minuter åt gången, och ibland fick jag bakslag. Man vill så mycket och testar gränserna,” säger Tilda Johansson.

Nu är Tilda fri från symtom och har kunnat träna ordentligt under de senaste veckorna. På grund av sin seger i IBU-cupen har hon en garanterad plats i den första världscupstävlingen i Östersund, vilket har gett henne trygghet under rehabiliteringsperioden.

”Jag är otroligt tacksam för den garanterade platsen. När jag väl kunde träna igen behövde jag inte känna stress. Det är en dröm som går i uppfyllelse att få tävla i världscupen på hemmaplan,” säger Tilda Johansson.