SVT sänder direkt från Sveriges EM-kval i basketSVT kommer sända Sveriges EM-kvalmatcher i basket. Den första matchen är den 9 november kl. 21.25 och kommer sändas på SVT Play samt kl. 21.30 på SVT24 och SVT Play. Matchen är mellan Storbritannien och Sverige.

Den andra matchen är den 12 november kl. 13.55 och kommer sändas på SVT1 och SVT Play. Matchen är mellan Sverige och Danmark. Kommentator för matchen är Björn Becksmo och expertkommentator är Nick Rajacic. För att se alla sändningar från EM-kvalet i basket kan man besöka SVT Plays hemsida.

Sverige spelar i EM-kvalets grupp D tillsammans med Storbritannien, Danmark och Estland. De åtta gruppvinnarna och de fyra bästa grupptvåorna kommer kvalificera sig till EM-slutspelet 2025 som kommer att spelas i Tyskland, Italien, Grekland och Tjeckien.

Matcher i kvalet för Sverige inkluderar:
– 9 november 2023: Storbritannien – Sverige (i Manchester)
– 12 november 2023: Sverige – Danmark (Norrköping)
– 7 november 2024: Estland – Sverige
– 10 november 2024: Sverige – Storbritannien
– 6 februari 2025: Danmark – Sverige
– 9 februari 2025: Sverige – Estland

Den svenska truppen för EM-kvalet består av spelare som Elin Eldebrink, Frida Eldebrink, Nathalie Fontaine, Elin Gustavsson, Louice Halvarsson, Lovisa Hjern, Klara Lundqvist, Allis Nyström, Ellen Nyström, Astrid Sandberg Frankl, Tilda Trygger, Stephanie Visscher, Fanny Wadling och Matilda Åhlberg.

Dock kommer Sverige att sakna sin största stjärna, Amanda Zahui, som har meddelat att hon slutar i landslaget. Detta är ett stort avbräck för Sverige inför EM-kvalet.