Trapphus i Malmö med en skiss av ett hakkorsNågon eller några har sprayat stora hakkors på väggar, dörrar och golv i ett trapphus i ett flerfamiljshus i centrala Malmö. Polisen har upprättat en anmälan om misstänkt grovt olaga hot och hets mot folkgrupp, men ingen misstänkt har gripits ännu. Enligt uppgifter till Aftonbladet har någon sprayat hakkors och andra nazistiska symboler i trapphuset. En demonstration mot vapenvila i Gaza ägde rum under söndagen, där en deltagare bar ett plakat med en bild på Hitler och texten: ”samma ondska, annat ansikte”. Polisen har även upprättat en anmälan om hets mot folkgrupp för detta. En förundersökningsledare vid gruppen mot demokratihotande brottslighet kommer att undersöka fallet. Ett saneringsarbete pågår för att ta bort de sprayade symbolerna i trapphuset.