Frikänd för mord i Hagfors men fälls för grov misshandelArtikeln handlar om en incident som inträffade den 4-5 april där en 33-årig man misstänks ha misshandlat en man grovt i 50-årsåldern hemma hos ett par i Hagfors. Den misshandlade mannen avled och både paret och den 33-åriga mannen greps på platsen. Under rättegången användes 33-åringens bilder och sms från den aktuella kvällen som bevisning. Det visades bland annat bilder på 33-åringen med en yxa och den misshandlade mannen liggande i en blodpöl. Han skickade även sms där han bland annat skrev att han skulle stycka mannen. Trots detta förnekade 33-åringen mord, men dömdes till sju års fängelse för grov misshandel som ledde till mannens död.

Paret, som stod åtalade för grovt skyddande av brottsling, hävdade att de sov under den tiden då misshandeln skedde och friades av tingsrätten för detta brott.