Uppgifter om fyra år gamla kvarlevor hittade på begravningsbyrå


Distriktsåklagare Michael Allen under en pressträff.

Ägaren av en begravningsbyrå i Colorado i USA och hans fru har gripits under onsdagen för anklagelser kopplade till upptäckten av 190 mänskliga kvarlevor vid en av deras anläggningar. Vissa av kvarlevorna uppges ha varit där i fyra år.

Makarna är misstänkta för att ha skändat mänskliga kvarlevor, stöld, penningtvätt och förfalskning.

Myndigheterna kommer inte att dela med sig av detaljerna kring fallet av hänsyn till den pågående utredningen, meddelar distriktsåklagare Michael Allen på en pressträff. Men han säger att det finns ”fullständigt chockerande” information i utredningen.

Tidigare har familjer anklagat begravningsbyrån för att ha gett dem falsk aska i stället för deras anhörigas.

Kvarlevorna upptäcktes i början av oktober efter det att myndigheter larmats sedan någon reagerat på lukten.

Det pågår en process med att identifiera kvarlevorna genom bland annat fingeravtryck och, om det behövs, dna. 110 av de 190 kvarlevorna har identifierats, och 25 av dem har återlämnats till personernas familjer.

Utredare är i kontakt med fler än 130 familjer, och människor som jobbat för eller med det misstänkta paret uppmanas att ge sig tillkänna, säger Allen.