Varför ser ansiktet så konstigt ut?Dela artikelnSpara artikelnPutin på sociala medierEtt kort videoklipp som visar den ryska presidenten Vladimir Putin har fått mycket uppmärksamhet och startat spekulationer om hans hälsa och eventuellt användande av dubbelgångare. Klippet lades upp av Anton Gerashchenko, en rådgivare till den ukrainska regeringen, och visar Putin med svullna kinder under sitt statsbesök i Kazakstan. Detta har lett till spekulationer om hans hälsa och eventuellt användande av dubbelgångare.

Det har sedan tidigare cirkulerat teorier om Putins hälsa, inklusive rykten om cancer, Parkinsons och psykisk ohälsa. Kremls talesperson har tidigare dementerat rykten om Putins hälsa, men spekulationerna fortsätter att spridas.

En annan teori som har spridits är att Putin använder dubbelgångare. Den ukrainska militära underrättelsetjänsten har uppgivit att man har ”trovärdig information” som tyder på detta, medan Kreml har dementerat uppgifterna.

Det återstår att se vad som ligger bakom Putins svullna kinder och om det verkligen finns någon sanning i ryktena om dubbelgångare. Medan spekulationerna fortsätter att cirkulera, har videoklippet snabbt blivit viralt och gett upphov till en rad teorier om Putins hälsa och utseende.