Bombningen av Gazas största sjukhus rapporterasUppdaterad 17.35 | Publicerad 16.38

Gazas största sjukhus, al-Shifa-sjukhuset, har blivit bombarderat fem gånger under de senaste timmarna. En talesperson för Världshälsoorganisationen har kallat våldet ”intensivt” och det har rapporterats om döda och skadade personer, inklusive barn, utanför sjukhuset.

En talesperson för Gazas hälsodepartement har bekräftat att sjukhuset har blivit bombat och att bland annat förlossningsavdelningen har träffats. 13 personer har dödats och flera har blivit skadade, enligt talespersonen. Det råder dock mycket osäkerhet kring händelserna, och få uppgifter har kunnat bekräftas.

Nyhetsbyrån AFP:s journalist på plats har rapporterat att sju döda kroppar låg utanför sjukhuset, och nyhetsbyrån Reuters har kunnat verifiera ett av filmklippen som visar flera blodiga personer vid sjukhuset.

Världshälsoorganisationens talesperson har också rapporterat att Gazas enda sjukhus med barnavdelning, Rantissi-sjukhuset, har blivit utsatt för ”betydande bombningar”. Totalt har 20 av Gazas 35 sjukhus slutat fungera till följd av israeliska bombningar.

Israel har inte kommenterat händelserna i sin helhet, men har tidigare uppgett att Hamas använder sjukhusen för att koordinera attacker mot den israeliska armén. Palestinier har tagit skydd i al-Shifa-sjukhuset från Israels flygattacker.

Det råder brist på el, vatten och mat på de sjukhus som fortfarande är öppna i Gaza, enligt chefen för Gazas samtliga sjukhus. Israel har inte attackerat sjukhus enligt egen uppgift, men har rapporterat om strider nära al-Shifa-sjukhuset under torsdagen.