Det är oklart vad som händer med Jamal El-Hajs (S) framtid i riksdagenS-ledamot möter osäker framtid efter samarbete med Hamas

Socialdemokraternas riksdagsledamot Jamal El-Haj tvingades ta timeout från sina uppdrag i riksdagen efter att han gått emot partiet och medverkat på en konferens med kopplingar till Hamas. Nu när timeouten snart löper ut har ännu inget beslut fattats om hans eventuella comeback.

Det var den sista maj som Socialdemokraterna meddelade att El-Haj tar timeout från sina uppdrag i riksdagens utrikesutskott och OSSE-delegationen. Anledningen var att El-Haj medverkat på en Palestina-konferens i Malmö med kopplingar till Hamas – tvärtemot partiets order till sina medlemmar.

Vid årsskiftet löper El-Hajs timeout ut, men än så länge har partiet inte bestämt sig för hur man ska göra med S-ledamoten. Gruppledare Lena Hallengren uppger att man kommer att återkomma med en kommentar när beslutet är fattat.

El-Haj själv har inga besked att ge och säger att det inte heller har förts några diskussioner i frågan. Han har nyligen lämnat in en polisanmälan om grovt förtal efter att Moderaternas riksdagsledamot Fredrik Kärrholm kallat honom för en säkerhetsrisk. Partiledaren Magdalena Andersson har hänvisat till Lena Hallengren angående El-Hajs framtid i riksdagen.