Kvinnor tvångsklippta: ”En allvarlig kränkning av mänskliga rättigheter”


Under ett gräl gick en man till attack mot två kvinnor med en hårtrimmer. Arkivbild.


Under ett gräl på en hemmafest gick en 33-årig man till attack med en hårtrimmer och tvångsklippte två kvinnor. Nu döms han till fyra månaders fängelse för misshandel, rapporterar Smålandsposten.

Först gav han sig på den ena kvinnan, höll fast hennes huvud och rakade av hennes långa hår. Därefter gick han på den andra kvinnan, som trycktes ner mot armstödet på en soffa och tvångsklipptes även hon.

En av de poliser kom dit har berättat att det fanns hårtussar överallt. Växjö tingsrätt anser att särskilt klippningen av den ena kvinnan, som gick ända ned till huden, innebar en allvarlig skada. Båda har utsatts för mycket allvarliga kränkningar, enligt domstolen, och kvinnorna tilldöms 25 000 respektive 30 000 kronor i skadestånd. Mannen döms även för misshandel mot den ena kvinnan vid ett annat tillfälle.