Olyckor med flera fordon på riksväg 364 söder om Skellefteå


En bil voltade på riksväg 364 vid Djuptjärnen och två personer var inblandade i olyckan. Efter detta körde en buss in i en annan bil på samma plats på grund av köbildningen, enligt operatören på SOS alarm.

Polisens presstalesperson rapporterar att ytterligare en bil och en lätt lastbil hamnade i diket i samband med olyckan. Två personer fördes till sjukhus med ambulans, enligt Ulf Gylle på räddningstjänsten. Skadeläget är oklart.

15 personer ombord på bussen

Olycksbussen tillhörde Skellefteå buss och hade 15 passagerare ombord vid olyckstillfället. Enligt Christoffer Wadén på Skellefteå buss skadades ingen av passagerarna. En ersättningsbuss har skickats till platsen för att ta hand om passagerarna, och man jobbar på eventuella omledningar för busstrafiken.

Ishalka på plats

Räddningstjänsten anger att det råder ishalka på platsen. Trafikverket meddelar att vägen är stängd under räddningsarbetet, och en saltbil har anlänt för halkbekämpning.

Artikeln kommer att uppdateras.