Socialdemokraterna har bekämpat antisemitismDela artikelnSpara artikelnEbba Busch hävdar att Magdalena Andersson har ”banat väg” för antisemitism, samtidigt som hon påstår att hon känner socialdemokrater som skanderar antisemitiska slagord. Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch ägnade en stor del av sitt tal på partiets riksting till att tala om den ökande antisemitismen i Sverige och hävdar att Socialdemokraterna har ett ansvar för situationen i Malmö. Hon lyfter fram uttalanden från det förra kommunalrådet Ilmar Reepalu – som tolkats som antisemitiska. Enligt henne har Socialdemokraternas partisekreterare Tobias Baudin reagerat starkt på uttalandet och kallar det för ”magstarkt”. Samtidigt anser Ebba Busch att S har problem med antisemitismen, men att de inte gör tillräckligt för att stoppa det. Responsen från socialdemokraternas sida är att de tar på allvar och tycker att anklagelserna är helt ogrundade. Partiledare Ebba Busch avslutar med att säga att hon känner flera socialdemokrater som skanderar antisemitiska slagord, men vill inte nämna några namn utanför sin bekantskapskrets.