Väninnans varning: ”Han manipulerar dig”En kvinna anställd vid Attunda tingsrätt åtalas för att vid upprepade tillfällen ha lämnat ut hemlig information till en man i Turebergsnätverket från Sollentuna. Hon har åtalats för grovt brott mot tystnadsplikten och grovt dataintrång.

Enligt åtalet har hon vid flera tillfällen lämnat ut hemlig information från domstolen till en kriminell man kopplad till Turebergsnätverket. Hon har även låtit honom surfa fritt på sin jobbdator och söka efter information hos domstolen.

I förhör har hon berättat att hon kontaktade mannen i början av året och att en form av relation uppstod mellan dem. Hon har erkänt att hon blev kär i honom och att hon blev pressad och hotad av honom för att hjälpa honom med handlingar.

Hon har även delat att hon har lämnat ut information om att personer inom nätverket har fått hemliga tvångsmedel riktade mot dem. I ett samtal med en väninna har hon viftat bort varningar om att mannen utnyttjade henne och att hon var underlägsen honom.

I senare förhör har hon tagit tillbaka en stor del av vad hon sagt och hävdat att det hon tidigare sagt inte stämmer.

Kvinnan har nu åtalats för sina handlingar och måste nu stå till svars inför rätten.