Anna Magnusson visar sig starkast efter duell med Elvira ÖbergDet var en spännande avslutning i damernas kortdistans i Idre. Både Anna Magnusson och Elvira Öberg hade skjutit fullt inför det tredje skyttet. Trots att Öberg var snabbare i spåret hade hon bara en ledning på 26 sekunder.

När Öberg bommade ett skott och Magnusson sköt fullt krympte ledningen till endast 6,7 sekunder. De båda svenskorna kom in samtidigt till det sista skyttet. När Öberg bommade två skott sköt Magnusson lika stabilt som tidigare och fick dagens fjärde nolla.

I mål var Magnusson 33 sekunder före Elvira Öberg och nästan 1,33 före trean Susan Külm från Estland. Hanna Öberg försvann snabbt från toppstriden och kom i mål som sexa, 2,55 efter Magnusson.

Det var definitivt en spännande tävling med ett spännande avslut.