Madelen Janogy: Från Guld i Piteå till Otrolig Tillväxt som Människa Fem År Senare


I Damallsvenskan 2018 hölls det spänt ända till sista stund. Piteå vann med 6-1 mot Växjö men behövde invänta resultatet mellan Göteborg-Rosengård innan de kunde säkra guldet.

”Man kan inte beskriva känslorna man hade där. Det vill man göra om”, säger Madelen Janogy när hon ser tillbaka på firandet efter segern.

Efter att ha vunnit guldet med Piteå gick hon till den tyska storklubben Wolfsburg, men bröt sitt kontrakt och återvände hem på grund av psykisk ohälsa. Nyligen berättade hon öppet om sin svåra uppväxt i SVT:s intervjuprogram ”Min sanning”.

I Hammarby har hon hittat fotfästet igen, men hennes kontrakt löper snart ut. Den eventuella guldmötet mot Norrköping kan blir hennes sista match i klubben, men det är inte något hon vill fundera över ännu.

”Jag har inte alls tänkt på framtiden. Fokus ligger på matchen som kommer och på laget”, säger hon.

Vill du fortsätta spela i Hammarby?

”Jag älskar Bajen. Nu ska jag spela en sista match (för säsongen) med Bajen och där ligger mitt fokus.”

Men lockar utlandet?

”Det har jag alltid sagt, att jag vill spela utomlands någon gång. När det blir får vi se, men där ligger inte mitt fokus just nu.”

Se Janogys reaktion på de gamla firarbilderna i spelaren ovan.