Martin Marmgren (MP) backar från sin kandidatur som språkrör


Inför Miljöpartiets kongress nästa helg ska en efterträdare till Per Bolund väljas. Valberedningen har nominerat Daniel Helldén, och Grön ungdom stöder Magnus P Wåhlin.

Martin Marmgren har meddelat Expressen att han inte känner att han har tillräckligt stöd för att bli det nya språkröret.

– Jag kan bara konstatera att Daniel och Magnus har störst stöd inför kongressen. Därför har jag beslutat mig för att dra tillbaka min kandidatur, så att det blir tydligt för ombuden vilka kandidaterna är innan nästa helg, säger Martin Marmgren till tidningen.

Han har nu valt att stödja Magnus P Wåhlin för posten som språkrör.

– Om jag hade varit ombud skulle jag rösta på Magnus. Det står mellan två starka och kompetenta politiker som båda hade blivit utmärkta språkrör, men det finns små nyansskillnader i hur man uttrycker sig, där jag lutar mer mot Magnus, säger han.