Misstänkt mord: Död man upptäcktEn man i 50-årsåldern hittades död på trottoaren i Västerås på fredagskvällen. Polisen har inlett en mordutredning och en person har blivit gripen i samband med fallet.

Mannen hittades av allmänheten i området Blåsbo och polisen larmades av ambulanspersonal klockan 20.28. Det är oklart hur han har hamnat på trottoaren och hur han har dött, då det inte finns några synliga skador på kroppen.

Polisen har avspärrat en lägenhet i samband med mordutredningen och en man har blivit gripen. De verkar vara bekanta på något vis, enligt Mats Länn, befäl vid polisens regionledningscentral.

Det döda offret är en utländsk medborgare som inte har några anhöriga i Sverige och han är inte känd av polisen sedan tidigare. Polisen vädjar till allmänheten att höra av sig om de har sett något i samband med händelsen.