Riskerar att dö: 39 spädbarn i faraIsraeliska styrkor har omringat flera sjukhus i Gaza City och situationen beskrivs som mycket kritisk. Gazas hälsomyndigheter uppger att 39 spädbarn riskerar att dö på grund av bristen på el och syrgas. Sjukhuset har ställt in operationer och en nyfödd bebis har redan avlidit till följd av strömavbrottet.

Över 11 000 personer har dödats i Gaza, varav 4 506 är barn. Samtidigt har flera sjukhus och vårdcentraler förstörts i de israeliska attackerna. Bilder visar skadade barn vårdas på sjukhusgolven och Gaza lider brist på alla förnödenheter, inklusive livsviktiga mediciner, mat och vatten.

Israel uppger att Hamas håller till i sjukhusen och därför har de blivit centrala militära mål. Samtidigt förnekar Hamas att de använder civila som mänskliga sköldar och Gazas hälsoministerium uppger att de israeliska attackerna utsätter patienter, personal och civila för livsfara.

Det är en mycket allvarlig situation i Gaza där sjukhuset är belägrat och det råder brist på elektricitet och internet. Gazas hälsoministerium uppger att ockupationsstyrkorna skjuter mot människor som rör sig inne i sjukhusbyggnaden, vilket begränsar deras möjlighet att flytta från en avdelning till en annan. Det är en mycket kritisk situation och många människoliv står på spel.