Tallink Silja avbokar resor på grund av Legionella på Silja SerenadeDesinficering av fartyg efter legionellabakterier

Tallink Silja meddelar att man ställer in flera avgångar för fartyget Silja Serenade efter att ha upptäckt förhöjda värden av legionellabakterier. De förhöjda värdena upptäcktes vid en rutinkontroll, och fartyget kommer nu att genomgå en omfattande desinfektion och kraftklorering i Stockholm innan resorna kan återupptas.

Enligt kommunikationschefen Erika Jansson kommer fartyget att genomgå en rejäl behandling av alla vattensystem, och varken personal eller passagerare kommer att befinna sig ombord under denna process. Risken för att passagerare ska vara drabbade anses vara ganska låg, men rederiet uppmanar ändå resenärer att hålla koll på sin hälsa och kontakta läkare om de upplever symtom som torrhosta, feber, huvudvärk, muskelsmärtor och andnöd.

Behandlingen av fartyget förväntas vara klar på tisdag, och då kommer avgångarna att återgå till det normala. Passagerare som har drabbats av inställda resor har kontaktats och erbjudits alternativ. Just nu befinner sig omkring 1 000 passagerare på Silja Serenade för transport tillbaka till Stockholm, och de har informerats om situationen. Det finns även gott om flaskvatten ombord för den som vill vara extra försiktig.