Tre separata bränder i Skåne inom kort tidsperiodDela artikeln
Spara artikeln

Tre separata bränder drabbade Malmö och Höganäs inom loppet av 42 minuter under natten mot lördagen. En närlivsbutik och en matvagn i Malmö totalförstördes, medan ett gammalt kafé i Höganäs blev totalskadat. Inledningsvis ser polisen inget samband mellan bränderna och utreder dem separat.

Första larmet kom från Holma i Malmö klockan 01.34, där en närlivsbutik började brinna efter en eventuell explosion. Kort därefter, klockan 02.16, kom larmet om att en matvagn vid Värnhem också totalförstörts. Samtidigt, klockan 01.45, brann butikslokalen och det gamla kaféet på Västra Parkgatan i Höganäs.

Räddningstjänsten släckte elden i samtliga bränder och det finns inga uppgifter om personskador. Polisen misstänker att branden i närlivsbutiken i Malmö är anlagd och utreder det som mordbrand. Trots uppgifterna om explosioner i samband med bränderna i Malmö, ser polisen inte inledningsvis några indikationer på att de orsakats av sprängladdningar.

Just nu utreds de tre bränderna som separata händelser och polisen har ännu inte hittat några kopplingar mellan dem.