500 foreigners evacuated from GazaUppskattningsvis 500 personer med utländska pass evakuerades från Gaza under söndagen enligt AFP-rapport. Samtidigt är det fortfarande oklart när de första svenska medborgarna kommer att få lämna området. Gränspassagen i Rafah öppnades den 1 november för att underlätta för utländska medborgare och svårt skadade palestinier att lämna Gaza, men har flera gånger stängts på grund av striderna i området.

Hundratals personer från 15 olika länder, inklusive polska och ryska medborgare, har evakuerats från Gaza till Egypten och de första polska medborgarna ska transporteras vidare till Polen i ett militärflygplan.

Svenska UD har ännu inte gett information om när svenska medborgare kan förvänta sig att evakueras, men uppgav att utrikesminister Tobias Billström har haft kontakt med utrikesministrarna i regionen för att diskutera situationen. Det finns omkring 500 svenska medborgare som vill lämna Gaza och UD fortsätter att undersöka situationen.