Artikeln om antisemitism på sociala medier visar på ett ökande problem och uppmanar till åtgärder för att motverka spridningen av hat och falska stereotyper. Forskaren Monika Hübscher, som är specialist inom ämnet, diskuterar hur antisemitismen normaliserats i samhället och ökat lavinartat på sociala medier, särskilt efter Hamas attack den 7 oktober. Hon pekar på hur stereotyper, kodade meddelanden och medeltida konspirationsteorier sprids för att sprida judehat.
Hanna Nir från Judiska ungdomsförbundet i Sverige berättar om hur antisemitismen har förändrat unga judars liv, och hur de förändrar sitt beteende på sociala medier för att undvika hot och hat. Hon menar att det är sorgligt att se hur många steg tillbaka samhället har tagit när det gäller synlighet och öppenhet kring judendomen.
Forskaren betonar också att det inte bara är judar som påverkas av antisemitismen, utan även ickejudar riskerar att påverkas negativt av spridningen av hatet och falska konspirationsteorier. Hon uppger att teknikjättarna borde ta ett större ansvar för att bekämpa antisemitismen på sina plattformar.
Artikeln avslutas med en lista över olika sätt på vilka antisemitism kan uppträda på sociala medier, som avhumanisering, konspirationsteorier, liknelser mellan judar/Israel och nazister, stereotyper, förintelseförnekande och kodade meddelanden.