Att hantera diabetessprutor är nödvändigtVäskförbudet på evenemang har skapat förvirring kring vad som gäller. Madelene, 39 år, nekades att ta med sin handväska med insulinsprutor och dextrosol när hon skulle besöka en gymnasiemässa.

Trots polisens direktiv om undantag för personer som medicinskt behöver ta med en väska på större folksamlingar, nekades Madelene att ta med sin handväska in på mässan. Ordningsvakterna uppmanade henne att lägga sprutorna i fickorna eller hålla dem i handen, vilket hon inte tyckte var praktiskt.

Madelene läste på om väskförbudet innan hon kom till evenemanget och var medveten om reglerna. Hon trodde dock inte att hon skulle behöva gå in med sitt medicinska innehåll löst.

Arrangören beklagar det inträffade och påpekar att det redan sedan tidigare inte var tillåtet att ta med sig väskor eller ytterkläder på just detta arrangemang. De har en tydlig rutin att göra undantag för medicinsk utrustning och tillhandahåller även tygpåsar för besökare som behöver bära sin utrustning.

I ett mejl till Aftonbladet skriver kommunikationsansvarig på Svenska Mässan, Veronica Nyblom, att de beklagar situationen om en person har behövt ta med sig sina läkemedel i en väska och ändå nekats.