Kungavännen går fri – polisens irritation mot hovet fortsätterUppdaterad 20.15 | Publicerad 19.49

Delar artikeln

Sparar artikeln

Den man som misstänks för att ha köpt sex går fri om han inte hittas före midnatt. Polisen kritiserar nu hovet för att inte hjälpa till i utredningen, och menar att det är osannolikt att de inte vet var han befinner sig.

Tiden börjar rinna ut för polisen som måste delge mannen om brott före midnatt natten mot måndag. På fredagen söktes han i sin bostad, en fastighet med koppling till kungafamiljen, men utan framgång. Polisen är frustrerad och anser att hovet borde ta större ansvar i att hjälpa till att hitta honom.

Det misstänks att mannen har rest utomlands i väntan på att fallet ska preskriberas. Hovet vill inte kommentera uppgifterna och skriver att de inte kan kommentera ärenden gällande privatpersoner.

Mannen nekar till anklagelserna om sexköp och hävdar att han besökte massagesalongen på grund av sina ryggproblem. Polisen ifrågasätter detta och en advokat menar att han borde vara undantagen i fallet, då det är svårt att tro att han är den enda som bara fått massage.