Malmötränaren Henrik Rydström: ”Vi borde vara favoriter”


Förra helgen förlorade Malmö borta mot Häcken med 4-2 och därmed låg vägen till guld öppen för Elfsborg, som mötte Degerfors. Men 2-2 i den matchen har i stället bäddat för en helt avgörande fight i dag mellan allsvenskans två topplag.

– Det är en ynnest. Vi är glada att vi är i den här situationen, säger Malmö FF:s tränare Henrik Rydström.

Tabellen toppas av Elfsborg på 64 poäng och +34 i målskillnad. Malmö har 61 poäng och +34. Detta innebär att ett oavgjort resultat räcker för att Elfsborg ska vinna guld. Skulle däremot Malmö vinna dagens match inför hemmapubliken hamnar SM-guldet i Skåne tack vare bättre målskillnad.

”Reagerar olika”

Att hela säsongen kokas ner till en enda match är en situation som flera av spelarna älskar. För andra kan nervositeten ta överhand.

– Spelare reagerar väldigt olika. När jag säger att jag längtar till matchen så är det med reservationen att du alltid kommer ha prestationsångest och en oro att du inte levererar det du ska. Det är så vi är funtade som människor, säger Henrik Rydström.

Inför matchen har de inte pratat speciellt om prestationsångest – utan Rydström menar att de jobbat med det mentala under hela säsongen.

– När jag spelade tyckte jag det kunde vara jobbigt och pressande. Men jag lärde mig också att njuta av den känslan som vissa tycker är negativ. Det har jag nytta av som tränare. Jag har lite mer förståelse för spelarna när de känner så, säger han.

Se Rydström om guldrysaren i spelaren ovan.

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video