Räddningsfartyg räddade 128 migranter från havet


Publicerad 2023-11-11 22.53Ocean Viking anländer till Neapel. Arkivbild.


Räddningsfartyget Ocean Viking har plockat upp 128 migranter vid tre operationer vid Libyens kust, meddelar organisationen SOS Méditerranée.

Italienska myndigheter har anvisat fartyget till hamnen i Ortona, i mitten av Adriatiska kusten. Det gör att migranterna måste uthärda ytterligare tre dagar till sjöss, skriver hjälporganisationen i ett uttalande.

Natten till fredag räddades 33 människor från en båt som inte var sjöduglig, och på vilken ingen bar flytväst. Fyra timmar senare räddades 34 migranter till under liknande omständigheter, varav flera med svåra brännskador.

Under lördag eftermiddag räddades 61 människor till från en träbåt som hamnat i sjönöd, bland dem tre kvinnor och två barn.