Svenskar får fortfarande inte lämna Gaza, situationen är fortfarande oklar


Danmarks utrikesminister Lars Løkke Rasmussen är i Mellanöstern för att träffa både israeliska och palestinska företrädare.


Svenska UD har på söndagsmorgonen inga nya uppgifter om några svenskar är på väg att kunna lämna den krigshärjade Gazaremsan. Samtidigt är Danmarks utrikesminister Lars Løkke Rasmussen i Mellanöstern för att diskutera den pågående konflikten.

Tidigare kom uppgifter om att ett antal svenskar skulle ha fått tillstånd att passera gränsövergången Rafah för att ta sig till Egypten.

Men på söndagsmorgonen kunde utrikesdepartementet inte ge besked om att det fanns några svenskar som är på väg att passera gränsen.

Danmarks utrikesminister Lars Løkke Rasmussen är under söndagen på plats i Mellanöstern för att träffa sin israeliske kollega Eli Cohen, enligt ett pressmeddelande från det danska utrikesdepartementet.

Løkke Rasmussen ska också besöka det palestinska styret på Västbanken för att träffa palestiniernas premiärminister Mohammad Shtayyeh och FN:s specialsändebud i Mellanöstern, norrmannen Tor Wennesland.