Vi har inte några goodie bags



Hundratals unga köade hela natten utanför Lykos nya butik i Stockholm och ett kaos uppstod i kön vilket ledde till att flera av de som köat längst inte fick någon goodie bag vid öppningen. Företaget hade lovade de första 500 besökarna en goodie bag värd tusentals kronor, vilket lockade många att börja köa redan på fredagen och övernatta på plats i kön.

Lovisa Westergren, 16 år gammal, var en av dem som hamnade bland de 100 första i kön men gick ändå tomhänt hem efter att kaoset bröt ut. Skönhetskedjans vd Patrick Lyko bad om ursäkt för kaoset och erbjöd en lösning för de lottlösa som hörde av sig. Lovisa kontaktade företaget och skickade bilder som visade vilken plats hon befann sig på innan kaoset bröt ut.

Lyko hade lovade att de skulle dela ut goodie bags till de första 500 besökarna men nu meddelar företaget att det inte finns fler goodie bags att dela ut. Efter att ha fått över 3000 klagomål har företaget gjort bedömningen att de inte kan värdera vilka som faktiskt var på plats och säger att de beklagar kaoset.

I ett mejl till de som hörde av sig skriver Rickard Lyko att företaget inte hade kunnat förutse att så många skulle komma och att de förberedelserna inte räckte till. Han ber om ursäkt och uttrycker förståelse för besvikelsen hos de som inte fick en goodie bag.