Helldén är en oerhört konkurrenskraftig kandidatValberedningen i Miljöpartiet föreslår att Märta Stenevi fortsätter som kvinnligt språkrör efter kongressen i Örebro. Stenevi själv tonar nu ned den tidigare utmålade konflikten mellan henne och Daniel Helldén och betonar att de båda är bra kandidater. Hon menar att det är kongressen och ombuden som bestämmer och att det inte finns en djup konflikt mellan dem. Stenevi framhåller Helldéns erfarenhet av kommunpolitik och debattförmåga som starka sidor och förklarar att de har haft olika syn på partiets kommunikation och fokus men har pratat ihop sig vid flera tillfällen.

Stenevi står själv utan utmanare inför språkrörsvalet och hanterar frågan om eventuellt högerdrift om Helldén blir hennes parhäst. Hon ser inte att partiet skulle gå högerut utan betonar att det snarare är de andra partierna som rört sig högerut. Hon ser fram emot kongressen och hoppas på förnyat förtroende.

Märta Stenevi, född 1976 i Lund, har en lång karriär inom Miljöpartiet och har bland annat varit jämställdhets- och bostadsminister och partisekreterare. Hon är bosatt i Malmö och har tre barn.