Man skjuten på Pressbyrån i Göteborg – var på jobbet, enligt rapporterUppdaterad den 21:56 | Publicerad den 21:49Dela artikelnSpara artikelnEn anställd på Pressbyrån i centrala Göteborg sköts under onsdagen. Detta är andra gången mannen överlever ett skjutningsförsök. Han misstänks ha kopplingar till det kriminella nätverket Södra Biskop, som är inblandat i en pågående konflikt med Norra Biskop. Skytten, klädd i svart och med ljuddämpare på vapnet, lämnade platsen med en elsparkcykel och är fortfarande på fri fot.

Vid 19-tiden kom en svartklädd person med en svart hjälm in på Pressbyrån i centrala Göteborg och sköt den unga mannen bakom kassan. Två skott träffade honom och skytten använde en ljuddämpare på vapnet, så skotten hördes inte utanför butiken. Incidenten spelades in på övervakningskameror inne på Pressbyrån.

Detta var andra gången mannen överlevde ett skjutningsförsök. En släkting till honom har tidigare pekats ut som en möjlig måltavla i en skjutning där en tjänstgörande polis dödades av misstag. Den misstänkta skjutaren lämnade platsen med en elsparkcykel och har ännu inte gripits.

Polisen uppmanar allmänheten att lämna tips om händelsen, och det är oklart varför någon på nytt försökte döda mannen inne på Pressbyrån.