Chalmers inför förbud mot politiska demonstrationer


Politiska manifestationer förbjuds på Chalmers. Arkivbild.


Chalmers tekniska högskola i Göteborg förbjuder politiska manifestationer och affischering, skriver Göteborgs-Posten.

”Med anledning av det oroliga omvärldsläget och det starkt polariserade samhällsklimatet har Chalmers beslutat att inte tillåta politiska manifestationer på campus, eller i våra lokaler. Detta för att värna arbetsmiljö och trygghet för våra studenter och anställda”, skriver universitets rektor Martin Nilsson Jacobi och Chalmers studentkårs ordförande Isabelle Jarl i ett gemensamt uttalande.

Bakgrunden är den senaste tidens upprop och manifestationer vid lärosäten i Göteborg. Studenter har bland annat krävt bojkott av israeliska universitet i protest mot kriget i Gaza och ställningstagande för palestinierna.