Gisslansläktingar höjer sina röster mot regeringenSläktingar och vänner till de över 200 personer som hålls gisslan av Hamas demonstrerar mot den israeliska regeringen och kräver handling. Flera hundra demonstranter tågade från Tel Aviv till Jerusalem och nådde premiärminister Benjamin Netanyahus kontor på kvällen för att göra sin röst hörd. De kräver att gisslan omedelbart ska släppas och att regeringen agerar för att säkra deras frigivning.

Den israeliska militären bekräftade under dagen att den 19-åriga soldaten Noa Marciano, som hållits som gisslan, har avlidit. Släktingarna till de hållna har sagt att de kommer att fortsätta demonstrera i fem dagar om gisslan inte friges innan dess.

Premiärminister Netanyahu har antytt att det kan pågå förhandlingar med Hamas om att få gisslan fri, men har inte avslöjat några detaljer. Hamas har krävt ett eldupphör innan de friger någon av de hållna personerna, medan Netanyahu har sagt att ett eldupphör bara är möjligt om gisslan släpps.

Under tiden pågår förhandlingar med Qatar som mellanled. På tisdagen uppmanade Qatars utrikesdepartement parterna att nå ett avtal. Hamas har uppgett att de kräver 200 barn och 75 kvinnor som hålls i israeliska fängelser i utbyte mot gisslan.